PANGROL® pomaga w trawieniu

PANGROL

Pangrol® to lek, który zawiera trzy naturalne enzymy trawienne (lipaza, amylaza, proteazy), które rozkładają znajdujące się w posiłku tłuszcze, węglowodany i białka.

Pangrol® jest wskazany jako uzupełnianie enzymów trzustkowych w zaburzeniach trawienia wynikających z braku lub niedostatecznego wydzielania i (lub) działania enzymów trzustkowych w dwunastnicy. Takie zaburzenia mogą wystąpić np. w następujących okolicznościach:

  • spożywanie ciężkostrawnych pokarmów roślinnych, tłuszczów i pokarmów, do których układ trawienny nie jest przyzwyczajony, oraz wynikające z tego zaburzenia wchłaniania substancji odżywczych i niestrawność,
  • zaburzenia wątroby i dróg żółciowych,
  • przewlekłe zapalenie trzustki niezależnie od jego przyczyny (na tle alkoholowym, urazowym, autoimmunologicznym, polekowym, zwapnienia tropikalnego, samoistnego),
  • mukowiscydoza,
  • zwężenie przewodu trzustkowego spowodowane np. przez chorobę nowotworową lub kamienie żółciowe,
  • całkowita lub częściowa resekcja trzustki, wycięcie trzustki i dwunastnicy,
  • przyspieszony pasaż jelitowy na skutek resekcji żołądka i jelita cienkiego, stresu lub chorób zapalnych jelit.

więcej szczegółów na www.pangrol.pl


WYSZUKIWANIE